StagiairSVB_icon

Voor de periode september 2023 – december 2024 nemen we geen stagiairs vertaler/tolk aan.

 

Michalina, stagiaire juni 2023

Ik ben Michalina en als deel van mijn Master Vertalen heb ik stage gelopen bij Brussel Onthaal vzw. Tijdens een maand lang kreeg ik de kans om zowel vertaalwerk als tolkopdrachten uit te voeren in het Nederlands, Engels, Spaans en Pools, onder begeleiding van Vanessa. Ik had niet gedacht dat mijn conclusie na 160 uren gratis werk zou zijn dat ik er langer had willen blijven.

De inhoud van de stage zelf was zeer boeiend en gevarieerd. Ik heb aan vertalingen gewerkt en zeer nuttige feedback van verschillende vertalers van Brussel Onthaal gekregen. Daarnaast heb ik ook tolkopdrachten uitgevoerd. Hoewel ik de Master Vertalen heb gekozen, was het tolken een van de meest interessante ervaringen van deze stage. Daarom heb ik me nu ook ingeschreven als tolk bij Brussel Onthaal. Ik heb ook de kans gehad om aan het educatief materiaal voor de interne vormingen mee te werken. Al deze werkervaringen waren een goede manier om een globale blik te krijgen op de werking van een sociaal tolk- en vertaaldienst en al het werk dat nodig is om zo’n gevarieerd talenaanbod te kunnen garanderen.

Het meest positieve onderdeel van deze ervaring was werken met dit team. De collega’s van Brussel Onthaal waren allemaal zeer open en vriendelijk, en ondanks de drukte nam iedereen de tijd om te helpen of te zien hoe het gaat. Ik zal de gezellige sfeer op het kantoor zeker missen. Bedankt aan iedereen! Jullie hebben het een fantastische ervaring gemaakt.